The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Posted by

Met een gevoel van vreugde het cinemacomplex buiten wandelen is meestal een positief gegeven. In dit geval was het net één van die zeldzame momenten dat wij blij waren de zaal te verlaten. Het gevoel van vreugde werd vergroot door het feit dat Peter Jackson “hopelijk” gaat stoppen met het verfilmen van één van de beste schrijvers van de laatste eeuw. Laat ons eerlijk zijn en meteen ook zeggen dat we al voor de tweede keer op rij een slecht voorgevoel hadden en dat onze gut feeling ons niet in de steek heeft gelaten. De eerste film was al ondermaats en The Desolation of Smaug was nog slechter. Het was dan ook alleen maar logisch dat deel 3 nog slechter is dan zijn voorgangers.

Het verhaal gaat verder wanneer Smaug The Lonely Mountain verlaat en op weg is om Laketown in as te leggen. Bilbo en co bereiden zich voor op de strijd tegen de oppermachtige draak maar geraken in meer problemen dan ze voorzien hadden. Plus het feit dat Thorin Oakenshield steeds dieper de waanzin in duikt en een stel onvoorziene vijanden roet in het eten komen gooien zorgen ervoor dat alles uitdraait in een battle van epische proporties .

Was deze film nu echt zo slecht? Draait meneer Tolkien zich nu echt om in zijn graf? Wij denken in ieder geval van wel. De essentie van het boek The Hobbit is volledig weg en Jackson kiest de “Michael Bay” manier van werken om zoveel mogelijk actie en special effects op de kijker te slingeren dat wij ons in godsnaam af vroegen hoe dit mogelijk was. Wat is dan het verschil met het meesterwerk LOTR vraagt u zich misschien af? Wel beste vrienden, special effects moeten normaal een meerwaarde geven aan het verhaal. Het is niet de bedoeling dat de effecten het verhaal worden. Jackson heeft veel te veel van het originele verhaal aangepast en extra verhalenlijnen bij verzonnen om zo veel mogelijk actie en effects in de films te kunnen pompen. Sommige mensen zal dit zeker kunnen bekoren maar dat is natuurlijk iets dat jullie zelf moet bepalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *